Wat kan je verwachten?

Het is natuurlijk erg spannend om dieren naar een oppas te brengen die normaal gesproken niet dagelijks jouw dieren verzorgt. Dit begrijp ik helemaal, daarom ben ik zo transparant mogelijk over de verzorging die ik jouw gezinslid/leden kan bieden. Voorop staat natuurlijk dat elk dier een eigen karakter heeft en waar de een alleen maar aandacht wilt, zal een ander dier hier weinig behoefte aan hebben. Daarom is het belangrijk om hier van tevoren afspraken over te maken. Hier zal ik een vragenlijst over sturen wanneer de reservering is bevestigd.

Voeding

Zoals in de voorwaarden staat aangegeven, vraag ik altijd of de brokjes/het droogvoer meegenomen kan worden. Zo hoeft jouw dier/dieren niet opeens over te schakelen op iets wat ze niet kennen, terwijl ze ook al opeens in een andere omgeving zitten. Als ze speciale snoepjes krijgen, neem deze dan ook gerust mee. Is het een diersoort die ook hooi/stro eet? Dit hoef je zelf niet mee te nemen, dit heb ik altijd op voorraad (tenzij het speciaal hooi betreft, zoals bijvoorbeeld Timothy-hooi, dit heb ik niet standaard in huis).

Je kan je aangeven of jouw dieren groenten/fruit gewend zijn, en wat ze het lekkerste vinden, hier kan meestal rekening mee gehouden worden. Cavia’s krijgen standaard elke dag een salade en vitamine C, tenzij je anders aangeeft.

Verblijven

De verblijven moeten zo gezellig mogelijk zijn voor de dieren. Bij tarieven kan je zien in welk verblijf jouw dier(en) zouden komen logeren, ik houdt zelf altijd de algemeen geaccepteerde minimummaat aan voor dat diersoort. Ook krijgen ze bodembedekking die niet schadelijk is (zoals ecobed voor ratten en cavia’s, hennep voor hamsters en muizen) en voldoende verstopplekken.

(voorbeelden van logeerverblijven volgen nog, maar kijk gerust op de pagina van pettings rusthuis hoe ik de dieren hier verzorg)

Hygiëne

Een schone omgeving en schone verblijven zijn voor mij erg belangrijk, ik heb namelijk met mijn asiel en rusthuis al jaren een voorbeeldfunctie mee. Noem het OCD, noem het normaal met zoveel dieren, maar elke dag wordt hier gepoetst. En ik vind dan ook dat als je professioneel met dieren bezig bent, je ze moet geven wat ze nodig hebben. Hierbij hoort grootte van het verblijf en zéker hygiëne.

Daarom wordt elke kooi elke week helemaal schoon gemaakt, de poep-en-plashoekjes wanneer nodig (het aan de diersoort hoe vaak, maar ik tolereer geen stank) en worden huisjes/bakjes die vies zijn ook even afgewassen. De flesjes worden wekelijks goed geborsteld zodat ze geen aanslag hebben.

Loslopen en knuffelen

Hierin is echt elk dier heel anders. De dieren in het rusthuis willen 9 van de 10 keer geen aandacht en dus al helemaal niet geknuffeld worden. En dat is oké.

Dieren die hier wel behoefte aan hebben zijn dus zeer welkom: ik vind het leuk om lekker met een stel cavia’s op schoot te zitten, een hamster te aaien of ratjes te knuffelen. Ook is er loslooptijd als hier behoefte aan is. Op de 4 dagen dat ik thuis ben kan dit zeker een langere tijd, op dagen dat ik werk zal dit minder zijn, wel worden ze alle dagen minimaal driemaal gecontroleerd op hun gezondheid en alertheid. In het loslopen zit dus geen ritme, ook kan ik nooit geven wat de dieren thuis aan aandacht gewend zijn omdat ze in dit huis niet de enigen zijn, dus houdt hier rekening mee. Dit is dan ook de reden dat ik een ruim verblijf een must vindt tijdens het logeren. Ik sta ook vaak lekker bij de verblijven te knuffelen.

Houdt jouw dier nou helemaal niet van loslopen, of merk ik dat hij/zij er te veel stress van krijgt (bijvoorbeeld door de andere omgeving), dan zal ik de manier van loslopen/aandacht veranderen voor het welzijn van het dier. Sommige dieren vinden uit logeren gaan namelijk heel erg spannend.

Er was een losloopren aanwezig, helaas vond ik deze niet handig en de ratjes konden ontsnappen, het loslopen zal dus wanneer ik hier aan toe kom op de bank gebeuren, verder knuffel ik veel bij de kooi.

Updates

Het is altijd leuk om een update te ontvangen van jouw huisdier, daarom bied ik aan om 1 keer per week een update te sturen met een tekst, foto of filmpje. Dit kan ik doen wanneer je jouw telefoonnummer doorgeeft én whatsapp hebt geïnstalleerd op jouw telefoon.

Heb je verder nog vragen? Stel ze gerust, wie weet kan ik ze in dit lijstje toevoegen!