Wat kan je verwachten?

Het is natuurlijk erg spannend om dieren naar een oppas te brengen die normaal gesproken niet dagelijks jouw dieren verzorgt. Dit begrijp ik helemaal, daarom ben ik zo transparant mogelijk over de verzorging die ik jouw gezinslid/leden kan bieden. Voorop staat natuurlijk dat elk dier een eigen karakter heeft en waar de een alleen maar aandacht wilt, zal een ander dier hier weinig behoefte aan hebben. Daarom is het belangrijk om hier van tevoren afspraken over te maken.

Voeding

Zoals in de voorwaarden staat aangegeven, vraag ik altijd of de brokjes/het droogvoer meegenomen kan worden. Zo hoeft jouw dier/dieren niet opeens over te schakelen op iets wat ze niet kennen, terwijl ze ook al opeens in een andere omgeving zitten. Als ze speciale snoepjes krijgen, neem deze dan ook gerust mee. Is het een diersoort die ook hooi eet? Dit hoef je zelf niet mee te nemen, dit heb ik altijd op voorraad (tenzij het speciaal hooi betreft, zoals bijvoorbeeld Timothy-hooi, dit heb ik niet standaard in huis).

Je kan je aangeven of jouw dieren groenten/fruit gewend zijn, en wat ze het lekkerste vinden, hier kan meestal rekening mee gehouden worden. Cavia’s krijgen standaard elke dag een salade van verschillende groentes en vitamine C, tenzij je anders aangeeft.

Verblijven

De verblijven moeten zo gezellig mogelijk zijn voor de dieren. Bij tarieven kan je zien in welk verblijf jouw dier(en) zouden komen logeren, ik houdt zelf altijd de algemeen geaccepteerde minimummaat aan voor dat diersoort. Ook krijgen ze bodembedekking die niet schadelijk is (zoals ecobed voor ratten, cageliners van fleece voor cavia’s, hennep of ontstoft zaagsel voor hamsters en muizen) en voldoende verstopplekken.

Let op: het zelf meenemen van een kooi is niet mogelijk! Het pension en de verblijven zijn met veel zorg ingericht zodat de dieren niks te kort komen.

Hygiëne

Een schone omgeving en schone verblijven zijn voor mij erg belangrijk, ik heb namelijk met mijn asiel en rusthuis al jaren een voorbeeldfunctie mee. Noem het OCD, noem het normaal met zoveel dieren, maar elke dag wordt hier gepoetst. En ik vind dan ook dat als je professioneel met dieren bezig bent, je ze moet geven wat ze nodig hebben. Hierbij hoort grootte van het verblijf en zéker hygiëne.

Daarom wordt elke kooi elke week helemaal schoon gemaakt, de poep-en-plashoekjes wanneer nodig (het aan de diersoort hoe vaak, maar ik tolereer geen stank) en worden huisjes/bakjes die vies zijn ook even afgewassen. De flesjes worden wekelijks goed geborsteld zodat ze geen aanslag hebben.

Aandacht

Hierin is echt elk dier heel anders. De dieren in het rusthuis willen 9 van de 10 keer geen aandacht en dus al helemaal niet geknuffeld worden. En dat is oké.

Ondanks dat ik het erg leuk vind om lekker met een stel cavia’s op schoot te zitten, een hamster te aaien of ratjes te knuffelen, is het hier helaas niet zoals thuis: houd hier dus rekening mee. Ik heb geen uren per dag om te knuffelen met jouw huisdier. Op de 4 dagen dat ik thuis ben, ben ik wel heel veel bij de dieren te vinden en sta ik vaak lekker te kletsen en aaien bij de verblijven. Dat waarderen ze enorm, maar loslopen is hier niet goed te realiseren. Wel worden ze alle dagen minimaal tweemaal gecontroleerd op hun gezondheid en alertheid. Dit is dan ook de reden dat ik een ruim verblijf een must vindt tijdens het logeren. De dieren vinden het meestal wel heel erg leuk dat ze opeens een heel anders ingerichte kooi hebben en vermaken zich hier doorgaans prima.

Updates

Het is altijd leuk om een update te ontvangen van jouw huisdier, daarom bied ik aan om 1 keer per week een update te sturen met een tekst, foto of filmpje. Dit kan ik doen wanneer je jouw telefoonnummer doorgeeft én whatsapp hebt geïnstalleerd op jouw telefoon. Soms ben ik zo enthousiast dat ik tweemaal in de week een update stuur. Wanneer ik merk dat er iets mis is met jouw dier zal ik dit natuurlijk altijd gelijk doorgeven.

Heb je verder nog vragen? Stel ze gerust, wie weet kan ik ze in dit lijstje toevoegen!Advertentie