Over mij

Voordat je je dieren naar een pension brengt, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar ze terecht komen. Daarom stel ik mijzelf graag voor.Mijn naam is Vera, sinds 2020 woonachtig in Breda. In 2009 begon mijn carrière in de dierenbranche doordat ik Opvang Pettings oprichtte zodra ik het ouderlijk huis uit ging, daarvoor had ik altijd al hamsters en paste ik op dieren van bekenden. Opvang Pettings werd later Stichting Opvang Pettings en via deze stichting heb ik in 10 jaar (2009-2019) duizenden knagers en af en toe wat andere dieren geholpen aan nieuwe baasjes. Hierbij was ik altijd erg streng hoe ze terecht kwamen: ik geloof in een asiel die het juiste voorbeeld geeft en geen dieren in te kleine verblijven huisvest. In die tijd is veel veranderd, we weten steeds meer over hoeveel ruimte dieren nodig hebben, en ik geloof er in dat we ons hier aan moeten aanpassen.

Ondanks dat ik het runnen van een asiel met heel veel plezier gedaan heb, ben ik gestopt met de asielfunctie eind 2019. Dit deed voor mij een prachtige deur open waardoor ik sinds maart 2020 werkzaam ben als dierenverzorger in een konijnen- en knaagdierenasiel: kan je geloven dat dat helemaal mijn droombaan is?

Wel bestaat Stichting Opvang Pettings nog: het rusthuis is in 2016 opgericht en daarvoor heb ik dan ook een kamer in huis ingericht. Hier wonen dieren die erg oud zijn, medische problemen hebben of gedragsproblemen. Dieren die dus niet in een standaard gezin terecht komen en iemand nodig hebben met veel ervaring en kennis. Naast konijnen en knaagdieren zijn er ook een aantal vogels en exotische dieren in het rusthuis.

Dieren zijn zeg maar echt mijn ding, en hun welzijn staat voorop. Daarom probeer ik mijzelf ook altijd bij te scholen door cursussen te volgen. Voorbeelden hiervan zijn: konijnenwelzijn, konijnen trimmen, clickertraining en vakbekwaamheid overige zoogdieren. En geloof me: ik ben nog lang niet klaar met leren!

Wil je mijn stichting volgen? Kijk dan eens hier:

Pettings Rusthuis (Facebook)

Advertentie